MENÜ

F.E.A.R. 2: Project Origin - Korkunun, Aksiyonun ve Gerçekçi Oynanışın Buluştuğu Yapımcının En İyi FPS Oyunlarından Birisi

1 yıl önce
F.E.A.R. 2: Project Origin, korku ve aksiyonu harmanlayan kaliteli oynanışı ve üstün grafikleriyle en iyi FPS oyunlarından biri. Michael Becket'ın Alma Wade ile mücadelesinden oluşan bu korku dolu hikayeyi mutlaka deneyin.
F.E.A.R. 2: Project Origin, birinci şahıs nişancı oyunları arasında yer alan bir korku oyunu. Monolith Productions tarafından geliştirilmiş olan oyun, 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyun, F.E.A.R. serisinin devamı olarak kabul edilmektedir ve önceki sürümlerinden de ayrı bir hikayeye sahip olmaktadır.

Oyunun Hikayesi

F.E.A.R. 2: Project Origin oyununun hikayesi, ilk oyunun sonunda gerçekleşen olayların ardından başlamaktadır. ABD hükümeti, Alma Wade adında bir kadının üstünde gerçekleştirdikleri deneyler sonucunda birtakım olaylar yaşamaktadır. Alma Wade, telepati ve telekinezi gibi güçlerle donatılmış bir kadındır ve deneylere maruz kaldıktan sonra güçleri daha da artmıştır.

Oyunun ana karakteri olan Michael Becket, F.E.A.R. adlı bir özel timin üyesidir ve tıpkı Alma Wade gibi güçlere sahip insanları avlamaktadır. Ancak bir operasyon sırasında Alma Wade'ın öldüğü düşünülen olaylar gerçekleşir ve Michael Becket, Alma Wade'ın ruhunun kendisine geçtiğini fark eder. Bu noktadan sonra Michael Becket, hem Alma Wade'ı durdurmak hem de kendi hayatını kurtarmak için mücadele etmek zorundadır.

Oynanış

F.E.A.R. 2: Project Origin, birinci şahıs nişancı olarak tasarlanmış bir oyun olduğu için oyunun temel mekaniği, diğer FPS oyunlarının aksine daha gerçekçi bir şekilde ele alınmıştır. Oyunda, silah kullanımı oldukça kolaydır ve envanter sistemi de basittir. Oyuncular, çevrede bulunan nesneleri de kullanarak düşmanları yok edebilirler. Oyunda zaman zaman arabalarla, robotlarla ve diğer araçların içinde de dövüş sahneleri bulunmaktadır.

Oyunun Grafikleri

F.E.A.R. 2: Project Origin, grafikleri ile oldukça övgü almış bir oyundur. Oyunun grafikleri, üstün bir grafik motoru ve yüksek kaliteli öğeler kullanılarak tasarlanmıştır. Bu öğeler, oyunun korkutucu atmosferini daha da güçlendirmektedir. Ayrıca, oyunun çizimleri de oldukça başarılıdır ve her ayrintıya özen gösterilmiştir.

Sonuç

F.E.A.R. 2: Project Origin, birinci şahıs nişancı oyunları arasında en iyi korku oyunlarından biri olarak kabul edilmektedir. İyi bir hikayeye, yüksek kaliteli öğelere, harika grafiklere ve korkunun olduğu bir atmosfere sahip olan oyun, kesinlikle denemeye değerdir.

BENZER YAZILAR